Webbutveckling

Att bygga och underhålla webbplatser

Webbutveckling är processen att bygga och underhålla webbplatser för en dator eller ett nätverk. Det kan handla om allt från en enkel statisk sida till komplexa online-applikationer, elektroniska företag och sociala nätverk.

Det första steget i webbutvecklingsprocessen är en designfas. Det handlar om att sätta ihop webbplatsens layout, informationsstruktur och estetiska inriktning. Det innefattar också att ta reda på hur webbplatsen ska fungera och användas, bland annat om den ska innehålla en e-handelskomponent. När designen är färdigställd börjar webbutvecklingsteamet med kodning. I denna fas kommer både Front-End- och Back-End-utvecklare att arbeta för att omvandla webbplatsens design på papper till en verklighet som fungerar i en webbläsare.

Under front-end-kodningsfasen kommer webbutvecklaren att använda tre koder för att konstruera vad en användare ser när de laddar en webbplats: HTML (Hyper Text Markup Language), CSS och JavaScript. HTML-koden handlar om webbplatsens innehåll och den kosmetiska sidan av saker och ting, medan CSS-koden handlar om hur en sida ser ut och JavaScript-koden tillför interaktivitet.

När man utvecklar dynamiska webbsidor måste utvecklaren ha mycket bredare kunskaper än när man bygger en statisk webbplats. Detta kräver en stark förståelse för server- och databaskodning samt gränssnittsdesign på klientsidan. Detta beror på att dynamiska webbsidor är mer komplexa än deras statiska motsvarigheter och kräver en hög grad av skicklighet för att byggas korrekt. En utvecklare måste också vara kreativ för att skapa en webbplats som balanserar estetik och funktionalitet.

Gratis kurser i webbutveckling

Om du är intresserad av en karriär inom webbutveckling finns det gott om gratis kurser som hjälper dig att komma igång. Dessa onlinekurser lär dig allt från HTML-grundkunskaper till att bygga webbprogram med fullstack-teknik. Webbutveckling är en mycket efterfrågad karriär inom alla branscher, oavsett om det är inom hälso- och sjukvård, finans eller den offentliga sektorn. Det är också ett mycket flexibelt område, vilket innebär att det är ett bra val för personer som vill arbeta hemifrån eller resa.

De bästa kostnadsfria kurserna i webbutveckling täcker allt från grundläggande HTML till avancerade ämnen som JavaScript och React. De ger dig de verktyg du behöver för att bygga webbplatser som är snabba, funktionella och vackra. Lär dig att skapa en webbsida med HTML och CSS genom att använda moderna tekniker som divs, bilder och formulär. Du lär dig också hur du använder Document Object Model (DOM) för att manipulera och hantera dina sidor.

Du får också en grundlig introduktion till JavaScript, språket som fungerar tillsammans med HTML och CSS för att skapa dynamiska webbsidor. Du lär dig också hur du gör din kod testbar och hur du följer branschstandarder.

Bäst för nybörjare

Denna Udemy-kurs är perfekt för nybörjare inom webbutveckling eftersom den börjar med en omfattande introduktion till HTML, CSS och JavaScript. Lektionerna är uppdelade i små bitar som leder dig genom varje avsnitt av kursen i din egen takt. Kursen innehåller också praktiska projekt så att du kan öva på det du lärt dig, och den använder de senaste versionerna av båda språken.

5 steg till framgångsrik utveckling av webbapplikationer

Vwebbapplikationsutveckling är processen för att bygga en mjukvaruprodukt som körs på Internet. Detta omfattar både programmering på klientsidan och på serversidan. Det innebär också att man testar slutprodukten innan den släpps till allmänheten.

Att upptäcka appens mål

Att identifiera appens mål är ett viktigt första steg för en framgångsrik utveckling av webbapplikationer. När projektets mål är tydliga kan ditt team gå vidare med att utveckla applikationen.

Fastställande av applikationens teknikstapel

En viktig aspekt av din applikations framgång beror på din tekniska stack, som kan innehålla allt från ett innehållshanteringssystem till en chattplattform. Om du väljer rätt teknisk stack kan du spara tid och pengar genom att minska dina totala utvecklingskostnader.

Design av UI/UX

Nästan måste ditt team skapa ett gränssnitt som fungerar bra för dina användare. Det måste vara intuitivt och lätt att använda. En bra UI/UX-designer kommer att förstå dina affärsbehov och din målgrupp.

Prototypering av gränssnittet

En UI/UX-designer kommer att arbeta med din prototyp för att visa hur webbappen kommer att se ut och kännas. Detta inkluderar att skapa ett visuellt arbetsflöde, lägga till element för användarinmatning och testa för att se till att produkten blir en succé.

MVP-utveckling (minimum viable product)

En minimum viable product är en webbapp med minimal funktionalitet som är utformad för att få din produkt i händerna på tidiga användare och visa upp ditt unika sätt att lösa kundernas problem. Den har de grundläggande funktionerna hos en klassisk webbapp eller PWA, men är byggd för att vara så lätt och flexibel som möjligt.

Vad är PHP-webbutveckling?

PPHP är ett skriptspråk på serversidan som fungerar tillsammans med HTML för att skapa dynamiska webbplatser. Det har också möjlighet att manipulera databaser, skicka och ta emot e-post och samla in webbformulär.

PHP kan användas för en mängd olika webbplatser och tillämpningar, bland annat innehållshanteringssystem, e-handelsplattformar, gemenskapsportaler och speltillämpningar. Det är ett utmärkt val för att skapa dynamiska och interaktiva webbplatser och appar eftersom det erbjuder en omfattande uppsättning funktioner och verktyg för att säkra din webbplats.

Hur det fungerar

PHP-kod behandlas av en PHP-tolkare som implementeras som en modul, en daemon eller som en CGI-körbar fil (Common Gateway Interface) på en webbserver. Resultatet av den tolkade PHP-koden bearbetas sedan till ett HTTP-svar som en webbläsare kan visa. Syntaxen för PHP liknar andra programmeringsspråk. Den innehåller grundläggande komponenter som strängar, floats, matriser och booleska påståenden. En ny funktion i PHP 8.1 är matchuttrycket, som gör det möjligt att jämföra ett värde mot flera fall. Detta kan göra din kod mer kortfattad och flexibel.

Felhantering och undantagsrapportering

En av de bästa aspekterna av PHP är dess förmåga att hantera fel och undantag på ett koncist sätt. Detta innebär att om ett fel uppstår i din PHP-kod kan du helt enkelt kasta ett undantag och behöver inte oroa dig för att resten av din applikation ska misslyckas. Detta är en praxis som används i stor utsträckning i moderna ramverk som Symfony och Laravel, och kan enkelt aktiveras genom några få rader PHP-kod.

Grunderna för utveckling av webbapplikationer

  • Webbapplikationer är webbplatser som körs i en webbläsare.
  • De är ett utmärkt sätt att interagera med din publik när du är på språng.
  • Utvecklingsprocessen omfattar ett antal steg, bland annat design och validering.
  • Därefter kommer utvecklingen, under vilken viktiga tekniska beslut fattas om vilka ramverk och tekniker som kommer att stödja appen och själva kodningen av webbapplikationen..

Hur man blir en bra WordPress-utvecklare

  1. WordPress är ett av de mest populära innehållshanteringssystemen som används idag.
  2. Det är en plattform som gör det möjligt för vem som helst att skapa webbplatser och hantera dem utan att behöva skriva någon kod.
  3. Det bästa sättet att vara en bra WordPress-utvecklare är att följa några viktiga rutiner.
  4. Dessa inkluderar användning av versionskontroll, skapande av underordnade teman och skrivande av krokar och filter.

Välja de bästa WordPress-plugins

Plugins är programvaror som du kan använda för att utöka funktionaliteten på din WordPress-webbplats. De är ett utmärkt sätt att lägga till nya funktioner utan att behöva koda om din webbplats eller skapa nya teman. Det finns många typer av WordPress-plugins och de sträcker sig från enkla till komplexa. Du kan hitta plugins för allt från ett enkelt kontaktformulär till en fullfjädrad e-handelsbutik.

De bästa wordpress-plugins ger icke-tekniska personer möjlighet att skapa vackra, engagerande webbplatser. Nyckeln till att välja rätt plugins är att hitta den rätta passformen för din verksamhet och dina mål.

Du bör leta efter ett plugin som är lätt att installera, uppdatera och säkra. Det bästa sättet att göra detta är att läsa recensioner och undersöka utvecklaren. Du kan också testa ett nytt plugin på en staging-version av din webbplats innan du använder det.

Det finns gott om gratis wordpress-plugins där ute och du kan till och med hitta några som erbjuder premiumversioner. Du måste dock vara medveten om några vanliga fallgropar som kan förstöra din erfarenhet av plugins.

Plugins som är föråldrade eller dåligt utformade kan få din webbplats att krascha, eller de kan till och med hindra andra plugins från att fungera korrekt. En bra pluginutvecklare kommer att hålla sina plugins uppdaterade och åtgärda eventuella fel som uppstår så att de fungerar med optimal prestanda.

Om du letar efter ett nytt plugin att lägga till på din webbplats, ta dig tid att läsa recensioner och se hur ofta det uppdateras. Du kan också läsa forum för att få rekommendationer från andra användare.